PDM a sesizat CEC privind agitația electorală făcută de candidatul ACUM în incinta secțiilor de votare

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Consiliul Electoral al Circumscripției Uninominale nr. 22 și Comisia Electorală Centrală despre faptul că un candidat al blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” face agitație în incinta secțiilor de votare, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

PDM a fost sesizat de către cetățeni, care au transmis imagini video, că Liviu Vovc, candidatul  BE „ACUM Platforma DA și PAS” pe circumscripția nr. 22, a fost surprins făcând agitație electorală în secții de votare.

„Considerăm inadmisibil un astfel de comportament din partea unui concurent electoral, prin care este sfidată legislația electorală. Pe acest subiect, Partidul Democrat a sesizat şi observatorii internaţionali, acreditaţi pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie 2019, fiindu-le transmise și imaginile video respective”, se arată într-un comunicat al democraților.

Amintim că Vovc a fost surprins de către observatori în mai multe secții de votare din circumscripția nr.22. Mai mult, la Văsieni, acesta a cerut să fie oprită camera de luat vederi, iar funcționarii s-au conformat.

Potrivit articolului 60, alineatul 8 din Codul Electoral, „la toate şedinţele organelor electorale, precum şi la numărarea şi totalizarea voturilor, la operaţiile în legătură cu listele electorale, buletinele de vot, certificatele pentru drept de vot, la întocmirea proceselor-verbale de totalizare a rezultatelor alegerilor şi referendumurilor, au dreptul să asiste: a) membrii şi reprezentanţii organelor electorale ierarhic superioare; b) reprezentanţii concurenţilor electorali în organele electorale; c) observatorii naţionali şi internaţionali acreditaţi de către organele electorale respective, precum şi interpreţii acestora, după caz; d) reprezentanţii mijloacelor de informare în masă. Nici o altă persoană nu poate rămîne în incinta secţiei de votare mai mult timp decît este necesar pentru votare”. Respectiv, Liviu Vobc nu avea ce căuta în secții de votare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.