Pavel Filip solicită funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, încât cetățenii să nu fie afectați

Premierul Pavel Filip solicită funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, astfel încât cetățenii să nu fie afectați. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei ședințe comune cu miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

«Premierul a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice», se conține într-un comunicat de presă al Guvernului.
Amintm că în data de 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.