PAS a ignorat Legea comerțului care prevede susținerea producătorilor locali

Majoritatea PAS din Parlament a respins propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a-i audia pe miniștrii Economiei și Agriculturii cu privire la motivele neimplementării prevederilor Legii comerțului interior care stabilește că 50 la sută din lungimea raftului din unitățile comerciale trebuie oferită produselor agroalimentare autohtone.

Deputatul PSRM, Radu Mudreac, a declarat nu este clar care sunt sabotării unei legi prioritare pentru producătorii și procesatorii locali, dar și pentru consumatori.
Amintim, președintele e Maia Sandu a declarat că prevederea respectivă din lege trebuie anulată, pentru că ea nu corespunde Acordului de Asociere cu UE. De asemenea, și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, susține că facilitarea producătorului local în lanțul alimentar nu este practică și este contrară principiilor Organizației Mondiale a Comerțului.
Ministerul Economiei a elaborat un proiect de lege cu privire la anularea acestui articol din lege. Deputații PSRM au solicitat Ministerul Economiei să renunțe la această inițiativă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.