Papa Francisc a criticat guvernele europene care furnizează arme și „ucid copiii” în Yemen

Papa Francisc a criticat duminică guvernele europene care furnizează arme pentru războiul civil din Yemen, argumentând că astfel de acţiuni nu sunt în concordanţă cu încercările lor de a opri imigraţia în masă, transmite stiridinmoldova.md.

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încercăm să ne asigurăm că oamenii nu au nevoie să emigreze din cauza războiului sau a foametei. Dar dacă Europa, în toată generozitatea sa, vinde arme către Yemen, care ucid copii, cum poate Europa să fie consecventă”, a spus Papa în cadrul unei conferinţe de presă la întoarcerea sa din Maroc.

În schimb, Europa ar trebui să investească în dezvoltarea economică şi în educaţie în ţările mai sărace “pentru a opri migraţia nu prin forţă, ci prin generozitate”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a reiterat că este în favoarea construirii de punţi, mai degrabă decât de ziduri, şi a spus că lecţiile secolului al XX-lea – inclusiv trecutul emigraţiei europene către Americi şi oroarea nazismului – ar trebui să-i facă pe europeni mai primitori.

Sub presiunea populiştilor, „teama este semănată şi apoi decizii sunt luate. Frica este punctul de plecare pentru dictaturi (…) cu promisiuni şi teamă, Hitler a reuşit. Ştim rezultatul. Să învăţăm din istorie”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, fiul unor emigranţi italieni în Argentina, a spus că „este adevărat că o singură ţară (europeană) nu poate primi pe toată lumea. Însă există acolo o întreagă Europă pentru a redistribui imigranţii”, a adăugat el.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.