Foto // Porțiunea de drum de la intrarea în comuna Budești din municipiul Chişinău va fi reparată capital

Porțiunea de drum de la intrarea în comuna Budești din municipiul Chişinău va fi reparată capital. Lucrările de reabilitarea a drumului se vor începe în trei zile și vor dura două săptămâni. Declarația a fost făcută de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, pe pagina sa de Facebook, după ce a mers, astăzi, într-o inspecţie, la Budeşti, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

Totodată, oficialul a rugat șoferii și călătorii să fie înțelegători în următoarea perioadă, pentru că drumul se va afla în lucrări de reparații.

„Atunci când nu se intervine de 30 de ani, nu putem decât să avem drumuri pline de gropi și șoferi nemulțumiți. În această situație este și porțiunea de la intrarea în satul Budești.

Am discutat cu localnicii și am cerut colegilor ca în trei zile să înceapă lucrările de reparație capitală a întregii porțiuni.

Îi rog pe șoferi și pe oamenii din Cruzești, Vadul lui Vodă, Budești și localitatea Buneț, care folosesc transportul public să fie înțelegători în următoarele două săptămâni, cât porțiunea va fi închisă pentru lucrări.

Mă voi asigura personal ca procesul să nu fie tergiversat, iar drumul să fie asfaltat calitativ”, a scris Ruslan Codreanu.

Primarul interimar al Capitalei a făcut o inspecţie pe teren şi a anunţat că lucrările vor începe în trei zile. Proiectul pentru segmentul de drum de la intrarea în Budeşti se ridică la trei milioane de lei şi va fi realizat din banii municipalităţii.

„Am primit mai multe plângeri de la oameni care traversează zilnic porţiunea aceasta Budeşti care leagă Tohatin, Cruzeşti, Vadul lui Vodă, despre calitatea drumului de aici. Mai ales în ultimul an s-a surpat foarte mult porţiunea respectivă de drum”, a zis Ruslan Codreana, primarul interimar al Capitalei.

„E foarte problematic. Zi de zi trecem pe drumul ăsta. Se poate de numit că ăsta e drum? E mai uşor prin câmp de mers. Demult necesită reparaţie.”

„Ne creează probleme în trafic şi maşinile le distrugem.”

„E un chin pentru toată lumea. În primul rând defectează maşina. În al doilea rând, uitaţi-vă ce praf pe aici, parcă ai nimerit dintr-un drum asfaltat într-o pustietate.”

În scurt timp, gropile de pe traseu vor fi doar o amintire neplăcută pentru şoferi. Angajaţii de la Exdrupo spun că pe perioada lucrărilor, traficul va fi deviat.

„În trei zile vor fi informaţi toţi participanţii la trafic că va fi închisă porţiunea dată de drum. Va fi frezat tot stratul de asfalt, cu adaos de pietriş în stratul de bază, după care se vor aplica două straturi de asfalt”, a spus Marcel Zastîncianu, director Î.M „Exdrupo”.

Primarul localităţii susţine că artera e foarte aglomerată deoarece duce spre instituţiile publice din sat, iar din fonduri locale, reparaţia ar fi fost imposibilă.

„Mă bucur că s-a ajuns la Budeşti şi că conducerea municipiului este acolo unde este cel mai greu”, a declarat Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti.

De curând, la Budeşti au fost efectuate lucrări de reparaţie şi la podul din apropierea comunei, care a fost grav avariat acum câteva luni, în urma unui accident rutier. Costul lucrărilor de reabilitare a fost de 200 de mii de lei, bani alocaţi din fondul rutier.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.