Până în data de 15 decembrie, în Moldova vor fi livrate 45 de ambulanțe noi, spune Viorica Dumbrăveanu

Până în data de 15 decembrie, în Moldova vor fi livrate 45 de ambulanțe procurate din Turcia. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că, începând cu această dată, este stabilit un grafic de livrare a întregului lot de 168 de ambulanțe.

Totodată, Guvernul va procura ambulanțe noi și pentru consolidarea capacităților serviciului AVIASAN.  Banii sunt alocați în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială.

Amintim, Guvernul Chicu a renegociat termenele de fabricație și de livrare a ambulanțelor, după ce Cabinetul condus de Maia Sandu a blocat, anul trecut, proiectul de achiziționare a transportului sanitar. Decizia Guvernului Sandu a fost luată în pofida necesităților stringente a sistemului de sănătate în asigurarea cu ambulanțe.

”Anul trecut, cineva a anulat procurarea lor și noi în acest an am avut nevoie cel mai mult de ele”, a precizat premierul Ion Chicu.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din cele 400 de ambulanțe care sunt în dotarea Serviciului de Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească 282 au gradul de uzură de peste l00%. Acest fapt a creat dificultăți majore în acordarea asistenței medicale urgente prespitalicești în condițiile fluxului mărit de solicitări și extinderii distanței traseelor în perioada pandemică COVID.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.