Pachetul „anti-oligarhic”, prezentat de blocul ACUM, e o simplă petiție și nu poate fi examinat până la alegerile conducerii Parlamentului

Aşa-zisul pachetul „anti-oligarhic”, prezentat cu surle şi trâmbiţe de liderii binomului PAS-PPDA, a fost înregistrat în registrul simplu al Parlamentului. Aceasta înseamnă că este vorba despre o petiție, nu un proiect de lege. Direcţia juridică a Legislativului urmează să expertizeze acest document, tranmsite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Eu încă nu le-am primit. Ele au fost înregistrate în registrul simplu, transmise Secretariatului general, iar Secretariatul ne-a transmis nouă pentru expertiză. Posibil să le primim azi și vom vedea care este soarta lor. Există o problemă… Vor trebui să aștepte până când vor fi alese organele de conducere a Parlamentului”, a declarat Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, pentru portalul Deschide.md.

Creangă a mai spus că există o procedură clară cu privire la modul de înregistrare și adoptare a proiectelor de legi și dacă aceasta nu se respectă, inițiativele nu au sorţi de izbândă.

„Regulamentul spune expres că proiectele ajung la președintele Parlamentului care desemnează comisia de fond care va fi raportor. Această comisie trimite proiectul altor comisii pentru avizare. Ulterior, sunt colectatea toate avizele și se elaborează un raport. Dacă această procedură nu se respectă, proiectul nu poate să se miște”, a precizat Creangă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.