Orhei devine mai frumos: Inaugurarea scuarului modern de pe strada Iachir 17

La inițiativa Partidului “Șansă” și cu susținerea activă a primarului orașului Orhei, Alexei Lungu, și a echipei lui Ilan Șor a fost cu succes finalizată amenajarea scuarului confortabil de pe strada Iachir 17 din sectorul Nordic. 

Pentru locuitorii de pe această adresă au fost instalate borduri, datorită cărora scuarul arată îngrijit și plăcut. 

Pe o suprafață de peste 200 metri pătrați a fost instalat pavajul. De asemenea, au fost montate 16 felinare și mobilier – 20 de scaune, 3 mese și 12 coșuri pentru deșeuri.  Curtea a devenit mai confortabilă și mai luminoasă, tuturor le place să se odihnească în scuar. 

„Proiectele noastre vor fi extinse în toate raioanele. Intenționăm să ajungem în fiecare curte. Scopul nostru – să continuăm dezvoltarea acestui oraș. Tindem ca oamenii din toată țara să dorească să-l viziteze. Avem planuri mari pentru orașul nostru, și continuăm să le implementăm pe acelea începute de Ilan Șor. Vă asigur, nu ne vom limita la câteva curți, vom depune eforturi ca să reînnoim fiecare colț”, a declarat Alexei Lungu.

Viceprimarul Orheiului, Cristina Cojocari, a subliniat că lucrările sunt desfășurate în toate microraioanele orașului. 

„Inițiativele de infrastructură grandioase continuă. În diferite sectoare se muncește activ: în unele sunt reparate drumurile, în altele – stadioanele, parcurile și scuarurile. De asemenea, sunt reabilitate grădinițele. Toate aceste proiecte ambițioase vor fi implementate pe întreg teritoriul municipiului Orhei. Deoarece echipa noastră iese în evidență prin trei calități: străduință, onestitate și responsabilitate”, a remarcat Cristina Cojocari. 

 La inaugurarea scuarului,

de asemenea, a fost prezent inginerul-șef al întreprinderii locativ-comunale din Orhei, Nicanor Pulbere. El a mulțumit administrației locale pentru alocarea surselor financiare, care au fost utilizate pentru renovarea microraionului Nordic din Orhei. 

Reprezentantul Consiliului municipal din Orhei, Vadim Banaru, a subliniat importanța modernizării orașului. 

“Acest obiect bine întreținut confirmă că inițiativele lansate în 2015 continuă să fie realizate. Administrația publică locală a depus eforturi considerabile în aceste proiecte. Întreaga  noastră echipă lucrează neîncetat, de dimineață până seara. Sunt sigur, aceste proiecte vor fi transmise drept moștenire generației tinere”, a remarcat el. 

Ilan Șor și-a exprimat bucuria în legătură cu deschiderea încă a unui obiect important în Orhei, și a promis că orașul va deveni unul dintre cele mai frumoase din lume.

 „Sunt nespus de bucuros că,

astăzi, deschidem  încă un obiect în orașul nostru drag Orhei. În fiecare zi vedem cum apar noi posibilități și obiecte. Sunt sigur că, actualmente, Orhei este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Mulțumesc locuitorilor acestui oraș minunat, și vă asigur că eforturile noastre sunt direcționate pentru bunăstarea dumneavoastră. Vă promitem, Orhei va deveni unul dintre cele mai minunate orașe din lume”, a spus el. 

Ca de obicei, după ceremonia de inaugurare, pentru copii a fost organizată o sărbătoare. Ei au avut posibilitatea să se plimbe cu trenulețul  – un minitransport distractiv. 

Zilnic, în Orhei sunt lansate noi proiecte.  Din 2015, când conducerea orașului Orhei a fost preluată de echipa lui Ilan Șor, peste 90% din infrastructură a fost modernizată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.