Olga Cebotari chemă politicienii să nu divizeze oamenii în răi sau buni și să asigure drepturi egale pentru toți cetățenii Republicii Moldova

Să renunțăm la abordări discriminatorii privind votul în regiunea transnistreană. Cu acest apel a venit vicepremierul pentru reintegrare, Olga Cebotari, într-un mesaj publicat pe Facebook. Aceasta a chemat politicienii, dar și societatea, să nu divizeze oamenii în răi sau buni și să asigure drepturi egale pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„În contextul organizării în data de 11 iulie curent a scrutinului electoral parlamentar, în calitate de Viceprim-ministru în exercițiu pentru reintegrare, reiterez necesitatea renunțării la abordări discriminatorii și de politizare exagerată asupra tematicii dosarului transnistrean și dreptului de vot a cetățenilor din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Reamintesc experților care se expun asupra votului cetățenilor din raioanele de Est ale țării, că în stânga Nistrului și municipiul Bender locuiesc câteva sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care dispun de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării”, a scris Cebotari.

Vicepremierul pentru reintegrare atrage atenția că toate comentariile, discursurile de ură și instigare la discriminare aduc prejudicii obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

Guvernul susține necesitatea de asigurarea egală/ neîngrădită a exercitării dreptului electoral pentru toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de locul aflării – în țară, diasporă sau maluri ale Nistrului.

Rog să nu divizam cetățenii în buni și răi, or voința poporului constituie baza puterii de stat”, a mai scris Cebotari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.