Octavian Ţîcu recunoaște că blocul politic ACUM nu va reuşi să câştige în caz de anticipate în schimb PDM ar putea acumula mai multe sufragii

Deputatul PPDA Octavian Ţîcu recunoaște că blocul politic ACUM nu va reuşi să câştige majoritatea în cazul unor  alegeri parlamentare anticipate şi chiar ar putea obţine mai puține mandate. În schimb, Ţîcu admite că PDM ar putea acumula mai multe sufragii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„PDM poate lua (în cazul anticipatelor) maxim 35 de mandate (…) ACUM s-ar putea să ia mai mult, s-ar putea să ia mai puțin (…) Dar este puțin probabil că blocul ACUM va reuși să câștige o majoritate”, a declarat Ţîcu.

În cadrul aceleiași emisiuni, Octavian Ţîcu a spus că nu a aderat la PPDA şi s-a arătat frustrat de faptul că ONG-iştii din blocul politic ACUM au fost împartiți ca sacii de cartofi, între Maia Sandu şi Andrei Năstase.

„Este o greșeală de percepție. Noi nu suntem afiliați politic. Eu sunt în fracțiunea DA, dar campania electorală la Ungheni am făcut-o cu PAS, în mare parte”, a spus deputatul citat.

În actualul Parlament, PAS și PPDA au împreună 26 de mandate, iar PDM – 30.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.