O casă din Londra a oligarhului rus Oleg Deripaska, ocupată de anarhiști

O casă din Londra despre care se crede că i-ar aparține miliardarului rus Oleg Deripaska, plasat pe lista britanică de sancțiuni săptămâna trecută, a fost ocupată de persoane care s-au autointitulat anarhiști și care au desfășurat pe fațadă un steag al Ucrainei și un banner cu mesajul “Această proprietate a fost eliberată”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Poliția susține că a fost chemată luni dimineață după ce anarhiștii au pătruns în locuința de mai multe milioane de lire sterline din Belgrave Square, într-o zonă a capitalei britanice în care se află numeroase ambasade străine.

“Ocupând acest imobil, vrem să arătăm solidaritate cu poporul ucrainean, dar și cu poporul rus care niciodată nu a fost de acord cu această nebunie”, se menționează într-un comunicat al celor care au ocupat ilegal imobilul și care s-au autointitulat “anarhiști”.

“Voi ocupați Ucraina, noi vă ocupăm pe voi”, se mai menționează în comunicat.

Mai multe persoane au reușit să pătrundă în proprietate și au agățat bannere de ferestrele de la primul etaj al imobilului, a precizat poliția.

Marea Britanie a înghețat bunurile lui Deripaska joia trecută, acesta fiind unul dintre numeroșii oligarhi ruși vizați după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Kremlinul a numit “operațiune militară specială”.

Deripaska, acționar la En+ Group, o companie energetică majoră care deține UC Rusal, unul dintre cei importanți producători de aluminiu din lume, are o avere estimată la 2 miliarde de lire sterline și un portofoliu de proprietăți în Marea Britanie de mai multe milioane de lire, a precizat guvernul de la Londra la momentul respectiv.

Marea Britanie susține că Deripaska este asociat apropiat al guvernului rus și al președintelui Vladimir Putin.

Documente ale Înaltei curți din Londra din 2007 îl identifică pe Deripaska drept proprietarul imobilului din Belgrave Square. Un judecător al acestei instanțe a declarat cu un an înainte că această proprietate și o altă casă deținută de miliardarul rus în afara capitalei aveau atunci o valoare de circa 40 de milioane de lire.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.