O bătaie de joc, componența așa-numitei comisii de meritocrație a binomului PAS-DA

O nouă lovitură dată credibilității binomului PAS-DA. Presa a publicat lista membrilor așa-numitei comisii de meritocrație, care a decis candidații blocului pentru alegeri parlamentare. Potrivit surselor citate de ziarulnational.md, este vorba despre personaje din conducerea PAS și DA, precum și analiști afiliați celor două partide.

Astfel, candidații binomului au fost aprobați de către liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, președinta PAS, Maia Sandu, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, vicepreședinta PAS, Liliana Onofrei, analistul politic Oazu Nantoi, secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan, secretarul general PAS, Igor Grosu, dar și analistul politic de curte de la Jurnal TV, Victor Ciobanu.

Amintim că mai multe persoane publice au pus la îndoială corectitudinea de selectare a candidaților binomului PAS-DA. Mai ales că majoritatea membrilor comisiei au chiar ei grave probleme de integritate.

Fostul procuror general al municipiului Chișinău a recunoscut că a fost nevoit să claseze dosarul în care era vizată Maia Sandu pentru licitația trucată de cumpărare a camerelor video. Iar un agent economic ce a participat la concurs a precizat recent că din start i-a fost dat de înțeles că licitația va fi câștigată ”de cine trebuie” și că a fost ”rezolvat totul cu Ministerul Educației”.

Partenerul său de binom, este, la fel, acuzat de implicare în frauda din anul 2000, când compania Air Moldova a fost intenționat devalizată, iar apoi preluată, cu bani din Banca de Economii, de către nașul de cununie al lui Năstase, Victor Țopa. În acea perioadă, Andrei Năstase era vicerdirector al Air Moldova, iar apoi l-a reprezentat pe Țopa în judecata la CEDO împotriva Moldovei.

„Mitul „investitorului” german din anul 2000 de la „Air Moldova”, este spulberat definitiv. Prin urmare cele 7 milioane de Euro, care au fost încasate prin intermediul CEDO, au ajuns la nimeni alții, decât la Victor Topa și Andrei Năstase”, a scris fruntașul liberal pe Facebook.

Printre cei nemulțumiți de ”filtrul” de la PAS-DA se mai numără activistul Oleg Brega. În locul său, drept candidat pe circumscripția 50, Europa de Vest, a fost desemnată Maia Sandu. La fel, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, și-a exprimat suprinderea că pentru circumscripția din Cimișlia a fost desemnată fosta judecătoare Domnica Manole, cu grave probleme de integritate.

Share this Post!

Related post

0 Comment