Video//Prinși, în flagrant, în timp ce preparau substanțe narcotice

O cantitate de substanțe, bănuite a fi narcotice și psihotrope, cât și instrumente de prelucrare ale acestora au fost reținute de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, ca urmare a unei percheziții domiciliare. Descinderea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, fiind vizați trei locuitori ai or. Lipcani, r-nul Briceni.

În cadrul procedurii contravenționale polițiștii de frontieră au efectuat percheziția flagrantă la o adresă din or. Lipcani, unde exista informație precum că mai multe persoane păstrau și confecționau substanțe narcotice. Ca rezultat, trei bărbați cu vârste de 41, 44 și 46 de ani au fost depistați în timp ce preparau o substanță de culoare cafenie închisă, cu miros specific de acetonă și iod.

Din echipa de investigație a făcut parte și patrupedul Poliției de Frontieră, Monti, care a descoperit ulterior câteva locașuri unde se păstrau substanțe, care se presupun a fi din categoria preparatelor narcotice și psihotrope. Într-un vas a fost depistat aproximativ 50 ml cu soluție necunoscută, însă după miros și culoare fiind iod și acetonă, o seringă de 12 ml cu un lichid de culoare albă, dar și găsită o sacoșă din polietilenă în care se afla aproximativ 250 gr de masă vegetală asemănătoare cu canabisul. La fel, după percheziționarea corporală a bărbaților au fost ridicate 60 de pastile Tramadol și substanțe vegetale de culoare verde cu miros specific de cânepă.

Din cercetările primare s-a stabilit că cei trei inși au avut anterior probleme cu legea, fiind cu antecedente penale. Aceștia urmează să fie supuși unei examinări pentru a stabili dacă sunt consumatori de substanțe narcotice. Totodată, transmise spre expertiză au fost și substanțele depistate, rezultatul cărora va ajuta la calificarea faptei.

În continuare, cazul este examinat sub toate aspectele întru stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicării măsurilor legale ce se impun.

Share this Post!

Related post

0 Comment