Novac: Moldova se transformă într-un stat dictatorial, în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu

Deputatul PSRM, Grigore Novac, anunță că va sesiza Procuratura Generală să investigheze legalitatea acțiunilor de filaj politic din partea SIS. Totodată, parlamentarul va cere SIS să explice în ce bază legală a efectuat acest filaj și care a fost motivul ridicării imaginilor video de pe camerele de supraveghere din benzinăria unde s-au întâlnit procurorul general adjunct, Ruslan Popov, și Boris Lupașcu.

”Moldova se transformă într-un stat dictatorial, în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu, dar și pe demnitari publici incomozi. Prin decizia de ieri a Curții Constituționale, Serviciul de Informație și Securitate a rămas sub controlul Maiei Sandu, iar astăzi am văzut primele “roade” ale activității acestui serviciu. Avem confirmarea informațiilor, deocamdată neoficial, că imaginile video apărute în presă, despre întâlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională, au fost ridicate de la benzinărie de către SIS”, scrie Novac pe pagina sa de socializare.

Deputatul susține că vrea să afle care este rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general adjunct.

”Este clar scopul lansării în spațiul public a acestor imagini, de la o întâlnire întâmplătoare la o stație PECO. Însă vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general-adjunct. Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia i se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media pro-prezidențială, ceea ce doar confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică”, notează parlamentarul.

Deputatul PSRM face apel la întreaga comunitate publică să atragă atenția asupra pericolului transformării statului în unul dictatorial, în care Maia Sandu folosește serviciile speciale contra persoanelor care au altă viziune politică decât a sa.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.