Nicolae Negru a trecut în revistă punctele slabe ale Maiei Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, se vrea singura reprezentantă a alegătorilor proeuropeni și unioniști, dar are câteva puncte vulnerabile, care i-ar putea prejudicia şansele la alegerile prezidenţiale din acest an. Jurnalistul Nicolae Negru a trecut în revistă punctele slabe ale Maiei Sandu, într-un editorial publicat de Ziarul Naţional.

“Lidera PAS, ca singura reprezentantă a alegătorilor proeuropeni și unioniști, este vulnerabilă din două puncte de vedere: nu întrunește simpatia electoratului PPDA, care consideră că Andrei Năstase e un candidat mai bun și că el nu mai poate ceda, după ce a cedat în favoarea Maiei Sandu în alegerile din 2016. Pentru a îndulci pilula platformiștilor, se propune o înțelegere dintre PAS și PPDA prin care lui Andrei Năstase să-i revină ulterior postul de premier. Însă aceasta e o împărțire a blănii ursului din pădure, funcția de prim-ministru nu e la îndemâna PAS și nu va fi decât dacă ACUM se aliază cu PD”, scrie Nicolae Negru.

În acelaşi editorial, Negru se referă şi la reticenţa unei părţi din electoratul cu viziuni unioniste faţă de lidera PAS.

“Printre unioniști, există unele voci (Mihai Ghimpu, ex-președintele PL, e una dintre ele) care declară că nu o vor vota pe lidera PAS, pentru că a colaborat cu Dodon și i-a cedat toate pârghiile puterii”, notează jurnalistul citat.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, nu va beneficia de sprijinul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la prezedinţialele din acest an. Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV, că formaţiunea condusă de Andrei Năstase optează pentru un candidat apartinic la funcţia de şef al statului. 
“Dacă fiecare deja se vede preşedinte şi zi şi noapte citeşte despre ratinguri şi spune: cum cu aşa rating poţi să nu participi la alegeri, atunci pentru ce noi pierdem timp?”, a precizat Alexandru Slu

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.