Nicolae Ceaus a făcut adresarea video sub presiuni, spune avocatul acestuia

Adresarea video a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost făcută sub presiuni. De această părere este avocatul lui Ceaus, Rostislav Kraveț.

„Apariția acestei înregistrări demonstrează că Ceaus nu se află în libertate. El este controlat de anumite persoane, iar versiunea despre răpirea lui din Moldova de către serviciile ucrainene se confirmă. În primul rând, se vede clar că Ceaus a citit mesajul de pe o foaie, când omul vorbește ce simte, el are emoții, se bâlbâie, apar diferite mimici. Ceaus stă nemișcat și citește un text”, a declarat Kraveț pentru presa de la Kiev.

Avocatul mai spune că Ceaus nu este credibil atunci când încearcă să ne convingă că el nu a fost răpit. Mai mult, Kraveț a analizat canalul de Telegram a lui Ceaus, unde a apărut adresarea video și a constatat câteva neconcordanțe.

“Adresarea video este de fapt primul mesaj postat de Ceaus pe acest canal de Telegram, dar dacă analizăm mai minuțios, constatăm că este a șasea postare. Se pare că până la publicarea materialului video au mai fost încercări de a scrie mesaje. Adresa de mail, pe care este înregistrat canalul de Telegram, este anonimă și nu cere înregistrarea numărului de telefon. S-a procedat în așa mod, pentru a ascunde locația lui Ceaus. Totuși, odată ce persoana a fost răpită, Telegram poate să pună la dispoziția organelor de anchetă informații despre adresa IP de pe care a fost înregistrat acest canal de Telegram”, mai spune Kraveț.

Totodată, avocatul consideră că declarația lui Ceaus „degrabă voi apărea în Ucraina” este absurdă. Kraveț este sigur că ex-judecătorul se află pe teritoriul Ucrainei, sub controlul serviciilor speciale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.