PAS promovează în Parlament un candidat acuzat de escrocherie

Partidul Acțiune și Solidaritate promovează în Parlament pe lista candidaților cel puțin o persoană, acuzată de escrocherie, dosarul căruia este examinat deja în instanța de judecată. E vorba de Petru Ion Gandrabur, primarul satului Țiganca, Cantemir, transmite sinteza.org.

Redacția noastră a ajuns în posesia unui document, care demonstrează că Petru Gandrabur, un transfug politic notoriu, ar putea fi condamnat la 3 ani de închisoare pentru escrocherie. Potrivit informației despre ședințele programate la Judecătoria Cahul, pe 22 iunie 2021 este programată ședința pe DOSARUL PENAL în care Petru Gandrabur, candidat PAS la alegerile parlamentare, este în calitate de acuzat pe art. 190 Cod Penal al Republicii Moldova (escrocherie).

Legea prevede pentru astfel de infracțiuni pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

DOCUMENT// Candidat cu DOSAR PENAL pe lista PAS! Transfug politic, acuzat de escrocherie

Din informațiile obținute de la un grup de cetățeni din Țiganca, raionul Cantemir, cauza penală este pornită pe faptul că cel care se dorește a fi deputat din partea PAS i-ar fi tras o țeapă de 100 000 USD unui cetățean turc, Alraumi Ayman.

„Petru Gandrabur încearcă să obțină imunitate de deputat, pentru a fugi de pedeapsa penală”, ne-au comunicat cetățenii din Țiganca.

Petru Gandrabur este primar al localității Țiganca din 2005, adică de mai bine de 15 ani. Inițial a fost ales pe lista blocului electoral „PSD-PSL”. Ulterior, acesta a migrat spre Partidul Liberal, când formațiunea condusă pe atunci de Mihai Ghimpu avea susținere în țară. După câțiva ani, în 2014, Petru Gandrabur a migrat deja spre Partidul Liberal Reformator. În 2019 a fost ales primar din partea blocului electoral „ACUM DA-PAS”, iar acum este candidat la alegerile parlamentare din partea PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.