Ministrul Economiei și Apărării, în inspecție pe drumuri cu un TAB al armatei

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, împreună cu ministrul Apărării, Eugen Sturza, au dat o mână de ajutor unui șofer care a ajuns cu mașina în șanț din cauză zăpezii.

În această după-amiază, cei doi oficiali au pornit să inspecteze situația de pe traseele naționale.Demnitarii au mers cu una din mașinile Armatei. Despre aceasta Gaburici a anunțat pe pagina sa de facebook. „Verificăm modul în care se curață drumurile din țară. Mulțumesc armatei pentru că ni s-a alăturat”!, a scris ministrul.

Mai târziu, acesta a plasat două înregistrări video, din care se vede cum mai mulți militari, împreună cu cei doi miniștri, ajută un șofer să-și scoată mașina din șanț. În urma ninsorilor abundente din ultimele două zile, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat, astăzi, în regim de urgență Celula de Criză.

În cadrul acesteia s-a decis că, în caz de necessitate, Armata Națională va interveni pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor. Potrivit autorităților, peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită sunt gata să vină în ajutorul autorităților publice locale. Totodată, în unităţile din garnizoanele militare au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.