Ministerul Economiei, anunță numerele de telefon la care pot suna cetățenii în cazul situațiilor excepționale

Autoritățile îndeamnă șoferii să renunțe la călătoriile lungi, să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere, în condițiile ninsorilor puternice care vor continua toată ziua.

Totodată, Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă celor care nu pot amâna deplasările să se informeze despre condițiile de circulație rutieră. Pentru asemenea informație, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele de telefon 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat informării cetățenilor.

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.