Ministrul Economiei, drumarii muncesc fără pauze

Circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, iar echipele de intervenție efectuează lucrări de deszăpezire cu mai multe utilaje speciale, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). Șeful instituției, Chiril Gaburici, a mers personal pentru a inspecta cum sunt curățate drumurile. ” Ca de fiecare dată când muncim la deszăpezire, merg pe teritoriu să verific cum se circulă și să discut cu drumarii”, a scris Gaburici pe Facebook.

Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în procesul de deszăpezire sunt antrenate 156 de autospeciale și peste 130 de drumari. Până la amiază, pe trasee au fost îmrăștiate în jur de 1000 de tone de material antiderapant.

Actualmente, circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, pe unele trasee este polei, inclusiv pe șoselele Chişinău – Ungheni – Sculeni, Chişinău – Leuşeni, Chişinău – Bender, Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă – Palanca, Chişinău – Hânceşti – Cimişlia – Comrat – Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hânceşti – Leova – Cahul și Rezina – Orhei, Otaci – Edineţ și Bălţi-Sărăteni.

Drumarii recomandă șoferilor să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

Totodată, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.