Ministru de Externe: Rusia nu a stabilit o listă de condiţii pentru recunoaşterea Guvernului de la Chişinău, spre deosebire de România

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Mosocva nu exlude modelul de federalizare a Republicii Moldova. În acest fel, Kuzmin a răspuns la întrebarea ce părere are despre noţiunea de federalizare a Republicii Moldova, expusă de Dodon într-o înregistrare, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Valeri Kuzmin a adăugat că există multe ţări care au avut succes cu acest tip de administrare teritorială, dând drept exemplu Germania, SUA, Rusia, Malaysia, India.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, ambasadorul a precizat că Rusia nu a stabilit o listă de condiţii pentru recunoaşterea Guvernului de la Chişinău, spre deosebire de România.

„Aşa cum a spus ministrul de Externe în declaraţia oficială, suntem de acord şi sprijinim formarea acestei coaliţii pentru că ne aduce speranţa pentru stabilitate şi relaţii mai bune. Noi nu stabilim o listă de condiţii ca, de exemplu, ministrul dumneavoastră de Externe, pentru că am văzut o declaraţie recentă, o pagină cu o mulţime de condiţii. […] Dacă este aşa cum pare, că cineva care a pierdut un partid, care a pierdut alegerile, care a eşuat să facă o coaliţie guvernamentală respinge participarea, atunci nu este un comportament democratic şi nu este o practică democratică”, a subliniat ambasadorul rus, citat de Adevărul.

Amintim că alianța dintre PAS, PPDA și PSRM a fost creată la indicația vicepremierului rus Dmitri Kozak, după expirarea termenului legal, stabilit de Curtea Constituționale. Asta după ce PDM a refuzat alianța cu socialiștii din cauza condițiilor apărute în ultimul moment – federalizara Moldovei, limba rusă să fie pusă pe picior de egalitate cu limba de stat, interzicerea unionismului, controlul Rusiei în relațiile dintre Moldova și UE.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.