Cumătrism și nănășism în guvernul lui Sandu, după ce Năstase și-a făcut cumătrul Șef al IGP, Nicu Popescu

Cumătrism și nănășism în guvernul Maiei Sandu. După ce Andrei Năstase și-a făcut cumătrul Șef al IGP, Nicu Popescu, ministrul de externe, l-a numit pe Andrei Popov, nașul său de cununie, în funcția de șef de cabinet, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

În ciuda promisiunilor Maiei Sandu, precum că vor fi organizate concursuri publice transparente privind ocuparea tuturor funcțiilor publice, numirile de până acum sunt făcute doar în baza legăturilor de rudenie.

Amintim că Andrei Popov a fost membru al PDM, fiind promovat de conducerea Partidului Democrat în funcția de viceministru de externe în perioada 2009-2013, apoi în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria prin cumul și în Slovacia, în perioada 2013-2016. De asemenea, Popov a ocupat o perioadă și funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind ales la fel pe lista PDM.

Anterior, Nicu Popescu a fost în mai multe perioade de timp consilierul lui Vlad Filat. Pe data de 29 ianuarie 2010, Nicu Popescu a fost numit la propunerea primului ministru de atunci, Vlad Filat, Consilier principal de stat responsabil pe probleme de integrare europeană și relații externe. Ulterior, finul de cununie al lui Andrei Popov a plecat din echipa PLDM, ca pe data de 28 noiembrie 2012, să revină în echipa lui Filat în calitate de consilier principal pentru politici publice și afaceri europene.

Abonează-te la canalul nostru de Telegram: https://t.me/moldovatelegraph

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.