Ministerul de Externe: Moldova este interesată în fructificarea relațiilor comercial-economice cu statele lumii

Republica Moldova este interesată în extinderea dialogului politic și diplomatic cu diferite țări, fructificarea relațiilor comercial-economice și intensificarea schimburilor comerciale cu statele lumii, inclusiv cele din Asia, Golful Persic și alte zone, precum și de atragerea investițiilor străine directe în economia naţională prin sensibilizarea companiilor multinaționale. Declarația a fost făcută de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul discuțiilor cu Ministrul de Finanțe al Singapore-ului, Heng Swee Keat, șeful diplomației moldovenești a manifestat interesul Republicii Moldova de a extinde și intensifica prezența diplomatică a țării noastre în regiunea Asiei prin instituirea unui Consulat Onorific în Singapore pe parcursul anului curent. Totodată, cei doi miniștri au avut un schimb de opinii privind preluarea experienței Singapore-ului în dezvoltarea parcurilor industriale și administrarea «Orașelor inteligente» – «Smart City», precum și reformarea sistemului de achiziții publice prin implicarea companiilor multinaționale și asigurarea transparenței instituționale.

Ceremonia de deschidere a Forumului Economic Mondial a avut loc astăzi la Davos, în prezenţa Președintelui Elveției şi a fondatorului Forumului Economic Mondial, renumitului Profesor Klaus Schwab. La ceremonia de deschidere au participat şefi de state, prim-miniștri, miniștri, conducerea de vârf a diverselor organizații internaționale, reprezentanți ai numeroaselor companii multinaționale si ai societăţii civile.

Share this Post!

Related post

0 Comment