A fost confirmat: Jurnalistul Ion Terguţă, omul de casă al lui Vlad Filat

Jurnalistul Ion Terguţă, actualmente vicepreședinte al PLDM, a fost omul de curte al fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie. Faptul este confirmat în una din convorbirile telefonice dintre Filat şi actualul primar de Orhei, Ilan Şor.

„Zilele trecute, mi-a telefonat omul dumneavoastră, Ion Terguţă. El spunea despre cineva care vine la Chişinău să facă o investigaţie despre furtul miliardului și vor să facă un interviu cu mine. Am vrut doar să vă rog să aflați despre ce este vorba pentru că dacă e omul dvs. (n.r. – Terguță), să înțeleg dacă este ceva negativ, să aflați, ca să știu cum să reacționez”, i-a spus Șor lui Filat.

Ion Terguță a devenit recent vicepreședinte al PLDM, după ce a fost purtător de cuvânt al formațiunii, în perioada de după condamnarea lui Vlad Filat. Șeful său de partid a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare, pentru corupție. În prezent, un alt dosar, privind folosirea banilor furați de la Banca de Economii în campania electorală, este pe rol și îi poate aduce lui Filat încă 10 ani de închisoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment