Microsoft i-a transmis un avertisment surprinzător lui Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a mai primit un avertisment privind interdicția Huawei, de această dată de la una dintre cele mai mari companii americane, Microsoft, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Forbes.

Președintele și CLO-ul Microsoft, Brad Smith, și-a acuzat propriul guvern că se comporta „ne-american” din cauza modului în care a gestionat situația Huawei, într-un interviu cu Bloomberg Businessweek.

Smith susține că orice acțiune luată împotriva Huawei trebuie să aibă „o bază solidă de fapte reale, logică și lege”. Potrivit lui Smith, s-a lovit de gestionarea surprinzătoare a situației atunci când Microsoft a interacționat cu entitățile ce aplică restricțiile.

„De foarte multe ori, ce primim ca răspuns e ‘ei, bine, dacă voi ați ști ce știm noi, ați fi de acord cu noi’. Și răspunsul nostru e ‘super, arăți-ne ce stiți ca să putem decide noi. Așa funcționează țara asta’,” a declarat Smith.

Reprezentantul microsoft crede că interdicția va afecta sectorul tech la nivel global.

Smith avertizează că vor fi consecințe importante pentru sectorul tech la nivel global din cauza situației dintre guvernul SUA și Huawei și a restricțiilor de furnizare și că aceste consecințe vor afecta grav companiile SUA.

În interviu, Smith l-a și criticat pe Trump din cauza situației Huawei, cu ajutorul unei analogii pe care președintele ar putea s-o înțeleagă mai ușor, pentru că are experiență în domeniu. „Să îi spui unei companii tech că poate vinde produse, însă nu poate cumpăra sisteme de operare sau cipuri, e ca și cum ai spune unei companii hoteliere că poate să își dechide ușile, dar să nu pună pături în camere sau mâncare în restaurant. Oricum ai lua-o, pui în pericol supraviețuirea companiei”.

Pe lângă Microsoft, reprezentanți ai companiilor Google, Intel, Quallcomm, Nvidia și Facebook, ce furnizează componente sau servicii pentru Huawei, au cerut revizuirea interdicției, cel puțin până la justificarea acuzațiilor. Se zvonește că Huawei a cheltuit 12 miliarde de dolari pe an pe componente hardware și software cumpărare din SUA.

O astfel de situație pune în pericol giganții tech din SUA ce domină industria. „Nu poți să te numești lider global al tehnologiei dacă nu îți poți livra tehnologia întregului glob”, a continuat Smith. „Singurul mod prin care poți gestiona tehnologia globală e să ai guverne ce chiar lucrează unul cu celălalt”.

Huawei se pregătește să lanseze noua serie Mate 30, primele smartphone-uri Android ale companiei ce nu vor beneficia de opțiuni precum Gmail, Google Maps și Play store. Rămâne de văzut dacă interdicția împotriva gigantului tech din Asia va fi modificată ca urmare a avertismentelor Microsoft și ale altor firme americane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.