Papa Francisc face un îndemn: nu vă certați în fața copiilor

Părinții trebuie să fie pentru copii un exemplu, prin fapte și vorbe. O spune și papa Francisc care a botezat 27 de bebeluși, dar nu a uitat să le amintească părinților despre rolul lor spiritual în viața copiilor, transmite stiridinmoldova.md.

De asemenea, Papa i-a sfătui pe părinți să încerce să-și rezolve conflictele departe de ochii copiilor.

„Este normal ca oamenii să se contrazică și să aibă păreri diferite, altfel, ar fi ciudat. Vă certați, dar nu-i lăsați pe copii să audă. Nu aveți idee ce durere simte copilul care își vede părinții certându-se”, a spus Papa Francisc.

Conform spuselor episcopului, datoria adulților este de a aduce credința în casele lor și de a o transmite mezinilor familiei; și misiunea lor nu se oprește aici. Spiritul credinței trebuie răspândit, dezvoltat și fructificat încă din primii ani de viață ai copiilor, înainte de a merge la școală.

„Ați cerut binecuvântare Bisericii pentru copiii voștri și astăzi vor primi Duhul Sfânt și darul credinței în sufletele fiecăruia. Această credință trebuie crescută și transmisă prin „dialect”, adică prin limba maternă vorbită acasă”, a mai spus episcopul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.