Michel Platini a fost eliberat după 15 ore de audieri într-un dosar de corupție în fotbal

Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost eliberat, miercuri, la primele ore ale dimineții. El fusese reţinut marți şi audiat 15 ore într-un dosar de corupţie în fotbal. Procurorii francezi anchetează condiţiile în care Qatar a obţinut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, transmite stiridinmoldova.md.

Zvonuri despre mita dată de statul arab mai multor oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal au apărut încă din 2010. În 2015 a fost deschisă o anchetă în Statele Unite, iar un an mai târziu, cea din Franţa.

Conform jurnaliştilor de la The Sunday Times, Qatar ar fi oferit „atenţii” de 780 de milioane de dolari ca să obţină organizarea Cupei Mondiale. Ziarul francez Le Monde scrie că împotriva lui Michel Platini nu au fost formulate acuzaţii, după audiere.

„A fost o audiere lungă, dar dat fiind numărul de întrebări, nici nu se putea altfel. M-au întrebat despre Euro 2016, Campionatul Mondial din Rusia, Campionatul Mondial din Qatar, Paris-Saint-Germain, FIFA. Au fost întrebări pe multe teme, am răspuns la toate. Nu știu de ce sunt aici, dar le-am răspuns la toate întrebările. Mereu am fost liniștit, pentru că m-am simțit complet strãin de toate aceste lucruri”, a declarat Michel Platini.

„Michel Platini și-a depus mărturia, a răspuns în cel mai sincer și mai exact mod posibil la toate întrebările care i-au fost adresate. Credem că nici nu se poate pune problema ca Michel Platini să fie considerat în vreun fel suspect, nu mai mult azi decât ieri sau mâine decât azi. Pentru noi este o problemă încheiată”, a spus William Bourdon, avocatul lui Michel Platini.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.