Mai multe decese subite au fost înregistrate într-una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță

Un bărbat din New Jersey a murit săptămâna trecută într-un hotel din Republica Dominicană. El a devenit astfel al nouălea turist american din ultimele 13 luni – cel puțin din câte se știe – care moare subit într-o stațiune din Republica Dominicană, transmite stiridinmoldova.md.

Joseph Allen avea 55 de ani și a fost găsit mort la 13 iunie în camera sa de la Hotelul Terra Linda din orașul de coastă Sosua. Raportul preliminar al autopsiei relevă că ar fi suferit un stop cardiac și că nu sunt semne de violență, relatează CNN. Familia nu are nici cea mai vagă idee ce i-ar fi putut cauza moartea. Plecase în vacanță cu niște prieteni și stătea în aceeași stațiune unde mai fusese cazat și altădată. Prietenii au povestit familiei că Jospeh s-a plâns că nu se simțea bine cu o zi înainte de a fi găsit mort. Pentru că dimineața nu apăruse la întâlnirea cu ei, prietenii s-au îngrijorat și au alertat personalul hotelului, care l-au găsit mort.

Alți opt turiști americani au murit în mod misterios

Cu trei zile mai devreme, la 10 iunie, Leyla Cox, de 53 de ani, a murit în camera sa din Excellence Resorts, în Punta Cana. Oficialii de la hotel au spus că a făcut infarct.

La 30 mai, alți doi americani, Edward Nathaniel Holmes, 63 de ani, și Cynthia Day, 49 de ani, au fost găsiți morți la Bahia Principe La Romana. Ambii aveau hemoragii interne, inclusiv ale pancreasului. Bărbatul avea inima mărită și ciroză hepatică – ceea ce indică o boală preexistentă. Femeia avea hidrocefalie (fluid intracranian). Ambii aveau edem pulmonar. În cazul lor este așteptat și un raport toxicologic.

Miranda Schaup-Werner s-a cazat în același complex în 25 mai, împreună cu soțul. Femeia a luat o băutură din minibar și imediat s-a simțit rău. La scurt timp, s-a prăbușit și a murit. Autopsia preliminară a stabilit că a făcut infarct, edem pulmonar și insuficiență respiratorie.

La sfârșitul lunii aprilie, o cunoscută vedetă TV, Barbara Corcoran, a anunțat că fratele ei a fost găsit mort în camera lui de hotel din Republica Dominicană, aparent din cauze naturale.

În 12 aprilie, un alt bărbat, Robert Wallace, de 67 de ani, a murit după ce a început să se simtă rău la Hard Rock Hotel & Casino din Punta Cana.

În iulie anul trecut, David Harrison, de 45 de ani, murise în același hotel. Cu o zi înainte se întorsese dintr-o excursie pentru scufundări subacvatice și spunea că nu se simte bine. A doua zi dimineață, transpira abundent și nu s-a putut da jos din pat, iar apoi a intervenit decesul. Autoritățile locale au stabilit că a făcut infarct și că avea edem pulmonar.

În iunie 2018, Yvette Monique Sport a murit la Bahia Principe în Punta Cana. Se afla în Republica Dominicană cu un grup de prieteni, prima ei vacanță în ultimii opt ani. A făcut un duș și s-a dus la culcare după ce înainte băuse ceva cu logodnicul. Consumase ceva de la minibar, iar logodnicul ei a auzit-o scoțând un zgomot ciudat în somn. A doua zi, a descoperit că femeia e moartă. Familia încă așteaptă rapoartele toxicologice.

Între timp, oficialii din Republica Dominicană spun că aceste decese sunt evenimente izolate și se străduiesc să-i convingă pe turiști că sunt în siguranță.

Nu este clar câți dintre cei nouă americani au murit din cauze naturale în Republica Dominicană, scrie CNN. Și nici dacă aceste decese au vreo legătură între ele. În orice caz, autoritățile americane nu văd vreun pericol și nu au emis nicio avertizare de călătorie.  12 milioane de turiști americani au vizitat Republica Dominicană începând din 2012.

Pe de altă parte, din 2012 până în decembrie 2018, potrivit statisticilor Departamentului de Stat, 128 de americani au murit în această țară din alte cauze decât natuale. Este vorba de decese cauzate de înec, omucidere, sinucidere, accidente rutiere sau de altă natură.

În ultimii cinci ani, peste 30 de milioane de turiști au vizitat Republica Dominicană, o țară cu 10 milioane de locuitori. Numai anul trecut au fost peste 6 de milioane de turiști, dintre care 2,2 milioane americani, iar autoritățile locale subliniază că țara cunoaște cea mai înfloritoare dezvoltare a turismului din zona Caraibelor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.