Mesajul de felicitare al președintelui Igor Dodon cu prilejul zilei de naștere a mitropolitului Vladimir

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Cu acest prilej, președintele Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare. 

Este greu de estimat rolul pe care ÎPS Vladimir l-a avut în renașterea Ortodoxiei pe meleagul nostru, la consolidarea Bisericii și menținerea păcii civice și a valorilor tradiționale.

„Timp de 31 de ani Mitropolitul Vladimir este în fruntea Mitropoliei Moldovei. De numele său este legată renașterea spirituală a Moldovei și a Bisericii: construcția a mii de lăcașe de cult, renașterea vechilor mânăstiri care au devenit centre de pelerinaj pentru mii de credincioși, activitatea de binefacere și educațională.

Biserica Ortodoxă este piatra de temelie a statalității moldovenești, sufletul și inima poporului Moldovei. Potrivit tuturor sondajelor sociologice care s-au efectuat timp de peste 10 ani, Biserica a fost și rămâne instituția publică cu cea mai mare autoritate din țara noastră. Și în acest sens, un merit deosebit îi aparține conducătorului acesteia, Mitropolitului Vladimir”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Totodată, președintele a menționat faptul că Mitropolia Moldovei este parte indispensabilă a Bisericii Ortodoxe Ruse, iar Mitropolitul Vladimir este membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Eu, ca și Înaltpreasfințitul Vladimir, sunt convins de necesitatea menținerii celor mai strânse legături spirituale cu Rusia și cu alte țări din lumea ortodoxă”, a mai menționat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.