Maia Sandu și Andrei Năstase vor fi taxați DUR de electorat, dacă vor face coaliție cu Șor și Candu, spune analistul Lisnevschi

O coaliție formată din Blocul ACUM, Pro Moldova și PP ȘOR va afecta puternic credibilitatea formațiunilor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase. De această părere este analistul politic Ian Lisnevschi, într-un editorial publicat de portalul Politics.MD.

“În condițiile lipsei de alternativă, capabilă să-și asume responsabilitatea pe perioada de criză economică, politică, pandemică și nepregătirea opoziției de alegeri anticipate parlamentare, destructurarea majorității nu reprezintă un pericol pentru actualul Executiv, chiar și cu existența unui guvern minoritar. Formarea noului Guvern prin unirea forțelor de centru-dreapta nu e posibilă din cauza concurenței între partidele de dreapta. PAS și PPDA sunt concurenți ce pretind pe același bazin electoral. Orice susținere din partea grupului Pro Moldova și Partidului Șor va avea un efect negativ asupra credibilității formațiunilor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, fapt ce va micșora șansele de a obține rezultatul dorit la alegerile prezidențiale și parlamentare”, scrie Ian Lisnevschi.

În opinia analistului, demiterea Guvernului Chicu și provocarea unei crizei politice va fi dur taxată de electorat.

“Majoritatea cetățenilor nu sprijină ideea unor alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, iar provocarea unei crizei politice va fi dur taxată de electorat. Respectiv, în condițiile unui număr scăzut de alegători majoritatea partidelor din Parlament nu se vor regăsi în legislativ după alegerile anticipate. În prezent, putem menționa doar două formațiuni, care sigur vor reprezenta electoratul său în Parlament: PSRM și PAS”, conchide autorul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.