Maia Sandu s-a adresat CC pentru a dizolva Parlamentul: Anticipatele vor salva țara de pandemie

Președintele țării, Maia Sandu, s-a adresat astăzi Curții Constituționale să constate circumstanțele de dizolvare a Parlamentului. Asta chiar dacă există o majoritate, care este gata să susțină un candidat la funcția de prim-ministru. Despre aceasta șefa statului a declarat după consultările purtate cu toate fracțiunile parlamentare. În opinia Maiei Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor salva țara de criza pandemică.

Amintim că potrivit Barometrului socio-politic, prezentat astăzi de IMAS, 42 % dintre cetățenii Republicii Moldova spun că șefa statului trebuie să renunțe la alegerile anticipate și să se concentreze pe rezolvarea problemelor sanitare, sociale și economice, alte 27 % dintre respondenți vor ca Maia Sandu să insiste pentru a fi votat un Guvern care să administreze criza sanitară.

Dorința societății de a opri cât mai repede răspândirea virusului se explică prin numărul mare de cazuri noi de COVID care se înregistrează în ultima perioadă, dar și de creșterea bruscă a deceselor din cauza coronavirsului. Doar pe parcursul săptămânii precedente, 268 de oameni au pierdut lupta cu virusul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.