PSRM cere Curții să nu dizolve Parlamentul: Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară

Pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Astfel, liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat decizia președintelui de a se adresa la Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele de dizolvare a Parlamentului.

“În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil. Noi, socialiștii, vom înainta Curții Constituționale toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și sperăm ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei”, a anunțat Igor Dodon.

Totodată, liderul PSRM spune că socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie.

„Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile. Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară și să tripleze numărul de oameni care vor muri zilnic în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea Președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid”, a precizat Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.