Maia Sandu a refuzat sa revină astăzi la Chișinău, din cauza unor dispute aprinse privind numărul de fracţiuni care trebuie să reprezinte binomul PAS-PPDA

Se încing spiritele în blocul ACUM! Maia Sandu a refuzat sa revină astăzi la Chișinău, pentru a participa la şedința Parlamentului, din cauza unor dispute aprinse privind numărul de fracţiuni care trebuie să reprezinte binomul PAS-PPDA.

Surse din interiorul blocului ACUM au declarat pentru actual.md că dezbaterile încinse, care au degenerat în ceartă, au avut loc ieri, inclusiv la Bruxelles, acolo unde se aflau Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Din același motiv Sandu a preferat să rămâna în capitala Belgiei.

Ulterior, la ședința Parlamentului, liderul PPDA a evitat să vorbească deschis despre fracțiunile sau fracţiunea care ar putea include deputaţii aleşi pe lista binomului PAS-PPDA. Andrei Năstase a precizat că „în ceea ce privește formele și formulele în care blocul ACUm va activa în actualul Parlament, se va veni cu un răspuns mai târziu”.

Amintim că deputatul PAS-PPDA Igor Munteanu a declarat, la un post privat de televiziune, că blocul ACUM se va diviza.

„Este posibilă înființarea a două fracţiuni: una a societăţii civile, oameni care nu sunt membri de partid, eu nu sunt membru de partid, vor decide să se ataşeze uneia dintre aceste fracţiuni, în funcţie de planuri, priorităţi şi apropierea ideologică”, a spus Igor Munteanu.

Acum o lună, şi vicepreședintele PAS Mihai Popșoi declara că Blocul ACUM se va diviza în două fracțiuni parlamentare. Acesta a fost însă contrazis de colegul său Octavian Țîcu, care a menționat că bocul electoral este un brand politic în care s-a investit foarte mult şi care va rămâne consolidat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.