Maia Sandu a numit doi consilieri prezidențiali cu o reputație compromisă

Doi consilieri prezidențiali, numiți de Maia Sandu imediat după ce a intrat în funcție, au o reputație dubioasă. Consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul economic a fost numit Veaceslav Negruța, fostul coleg al Maiei Sandu în guvernul Filat. Negruța a fost condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în „dosarul Sandulachi”.

Mai exact, Negruţă, fiind ministrul al Finanțelor, a permis transferarea a 400 de mii de euro pe numele lui Pantelei Sandulachi, deputat în primul Parlament şi membru PLDM. Banii au fost acordați drept prejudiciu moral pentru Sandulachi într-un dosar în care decizia emisă de instanța de judecată nu era definitivă și executorie. Mai mult, reprezentanții ministerului Finanțelor condus de Negruță nu au atacat decizia în instanța superioară. Acest lucru a fost făcut de Procuratura Generală. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a hotărât ca statul să-i plătească lui Sandulachi doar o mie de euro, dar banii deja erau în buzunarul lui Sandulachi.

Cel de-al doilea consilier al Maiei Sandu, imaginea căruia a fost compromisă, este Liliana Nicolaescu-Onofrei, responsabilă de domeniul educației. Nicolaescu-Onofrei, când era ministrul al Educației în Guvernul Sandu, a plagiat “Programul Național în domeniul cercetării și inovării pentru anii 2020-2023”. Documentul redactat de fosta ministră a Educației conține bucăți întregi de text furat din “Strategia Națională în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării pentru perioada 2014-2020 a României.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.