MacKenzie Bezos, fosta soţie a lui Jeff Bezos a rămas cu o avere uriașă

MacKenzie Bezos, fosta soţie a fondatorului şi directorului general al Amazon.com, Jeff Bezos, va lăsa acestuia 75% din participaţia cuplului la companie şi toate drepturile de vot, transmite stiridinmoldova.md.

MacKenzie Bezos va renunţa şi la toate acţiunile deţinute la publicaţia Washington Post şi la compania constructoare de nave spaţiale Blue Origin, potrivit unui mesaj publicat joi pe Twitter.

Într-un document depus joi la autorităţile de reglementare se arată că MacKenzie Bezos va deţine circa 4% din acţiunile totale ale Amazon.com, în urma acordului de divorţ.

„Sunt recunoscătoare că am finalizat procesul de dizolvare a căsătoriei mele cu Jeff, cu sprijin unul faţă de celălalt şi din partea tuturor celor care ne-au arătat bunătate, şi aştept cu interes noua etapă în care vom fi părinţi şi prieteni. Sunt mulţumită să îi acord toate acţiunile noastre la Washington Post şi la Blue Origin şi 75% din acţiunile noastre la Amazon şi drepturile de vot asupra acţiunilor mele, pentru a-i susţine contribuţiile la echipele acestor companii incredibile. Sunt nerăbdătoare să îmi pun în aplicare propriile mele planuri. Sunt recunoscătoare pentru trecut şi privesc înainte spre viitor”, a scris MacKenzie Bezos pe Twitter.

Acordul sugerează că Amazon va fi scutită de luptele din interiorul consiliului de administraţie care au avut loc la alte companii în urma separării proprietarilor.

Participaţia care îi va reveni lui MacKenzie la Amazon valorează aproape 36 de miliarde de dolari, la preţurile actuale din piaţă.

Participaţia totală deţinută de cuplu la Amazon, în valoare de 143 de miliarde de dolari, i-a transformat în cei mai bogaţi oameni din lume.

Acţiunile Amazon au scăzut joi cu 0,4%, dar în ultimele 12 luni au avansat cu 28,6%, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 8,6%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.