Alexandru Tănase: Blocul ACUM este o structură pestriță, constituită din oameni care nu au nimic în comun

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Democrat ar putea rămâne pe un trend ascendent, în comparație cu PSRM și blocul ACUM, care și-au epuizat potențialul în ultima campanie electorală. Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a exprimat această opinie în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, transmite stiridinmoldova.md cu referire la moldova24.info.

„Socialiștii și-au pierdut dinamica ascendentă și acest lucru este indubitabil. Cred că ei sunt marii perdanți ai campaniei electorale. PD, fiind un partid foarte bine structurat, finanțat, echipat și extrem de mobil, ar avea un potențial de creștere. Blocul ACUM, după ceea ce s-a întâmplat din 24 februarie până în prezent, nu știu dacă ar putea să repete același scor. Așteptările au fost foarte mari. Am asistat la bâlbâieli, incoerență în acțiuni. Pentru mine nu este clară strategia lor, unde vor să ajungă și cum au de gând să utilizeze acea treime din votul popular pe care îl au”, a declarat Alexandru Tănase.

În opinia sa, blocul ACUM este o structură eterogenă, constituită din oameni care nu au nimic în comun.

„Este o masă pestriță. Sunt oameni diferiți care nu au nimic în comun. Pe listele ACUM a fost aleasă o doamnă care a fost foarte vocală la proteste, În rest, CV-ul e gol. În același timp, a fost ales la Ciocana un deputat cu studii în Occident. Am auzit niște referințe excepționale despre el. Sunt doi poli total diferiți, uniți doar de faptul că sunt în opoziție. Dacă nu ar exista PD-ul și nu ar fi în opoziție, cred că oamenii aceștia niciodată nu ar fi ajuns să fie într-un singur partid”, consideră fostul magistrat.

Totodată, Alexandru Tănase atrage atenția că PAS-PPDA nu își propun să acționeze pentru binele țării.

„Scopul pe care îl au ei este puțin mai îngust, momentan. Nimeni nu-și propune să facă bine țării. Ei sunt antrenați într-o luptă virulentă cu PD, care are capacități de a măcina și de a lupta cu oponenții politici. Nu știu dacă în istoria țării a mai avut cineva asemenea experiență și a manifestat performanță. Ei (cei de la ACUM, n.r.) sunt antrenați în această luptă, dar sunt foarte previzibili”, a conchis Tănase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.