Lucrările de edificare a grădiniței din satul Brăila, comuna Băcioi, se apropie de sfârșit

Noua grădiniță va avea trei grupe, inclusiv una de creșă. Noua instituție preșcolară va fi frecventată de 60 de copii. Construcția edificiului cu două etaje a grădiniței din Brăila a început în vara anului 2021 și urmează să se încheie la sfârșitul acestui an.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, municipalitatea a finanțat 60 la sută din proiect.

”Proiectul are o valoare de aproape 11 milioane de lei, dintre care 6,7 milioane de lei sunt alocate de municipalitate, iar peste 2 milioane de lei le-a investit Primăria Băcioi. Alte 2,14 milioane de lei vor fi obținute din alte surse. Până la această etapă, lucrările exterioare la edificiu au fost încheiate. De asemenea, sunt aproape de finisare și lucrările interioare. Au fost instalate ușile și ferestrele la toate cele trei grupe, sala festivă, cabinetul medical, izolator, cantină și spălătorie. Au fost montate sistemele de iluminare, încălzire și ventilare. În grupurile sanitare și bucătărie a fost pusă faianța și urmează să fie instalată toată tehnica necesară”, a scris edilul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Urmează așternerea linoleumului în sălile de grupă și a teracotei în băi și bucătărie. În prezent, au loc lucrări de amenajare a curții grădiniței. A fost instalat gardul și urmează să fie construite trei pavilioane, instalate tobogane și carusele noi.

În prezent, copiii din Brăila merg la o grădiniță veche, a cărei clădire nu a mai fost reparată de aproximativ șase decenii.

La această etapă, municipalitatea finanțează construcția a patru grădinițe noi în suburbii: la Brăila, în satul Bâc, la Condrița și în orașul Sângera.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.