Lovitură pentru imaginea Maiei Sandu: CEDO a cerut explicații pentru pretinsa solicitare a președintelui ca opoziția să fie urmărită penal

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a cerut explicații Guvernului Republicii Moldova pentru pretinsa solicitare a președintelui Maia Sandu ca opoziția să fie urmărită penal. Dezvăluirile au fost făcute de către avocatul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, la un post privat de televiziune. Juristul Iurie Mărgineanu a precizat că în total CEDO i-a comunicat Guvernului cinci capete de acuzare.

“Pentru prima dată în Republica Moldova este informat Guvernul despre un capăt de acuzare, pe care s-a formulat că a fost persecutat pe criterii politice, invocând în cererea la CEDO precumă că președintele țării i-a solicitat pornirea urmăririi penale a opoziției din Republica Moldova”, a declarat Mărgineanu.

Precizăm că în data de 30 mai CEDO a comunicat în regim de urgență guvernului de la Chișinău ambele plângeri depuse de Procurorul General Alexandr Stoianoglo pe faptul persecutării acestuia pe criterii politice, plasării ilegale în arest la domiciliu, al restricțiilor de comunicare cu presa și al restricțiilor de întrunire, și, mai important, al suspendării din funcția de Procuror General.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.