Festivalului „Buzău Fest” și a Zilelor Chișinăului la Buzău, ediția II au început

Festivalului „Buzău Fest” și a Zilelor Chișinăului la Buzău, ediția II au început. Primarul general Ion Ceban a mulțumit buzoienilor și Președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru primirea călduroasă și pentru oportunitatea oferită muncipiului Chișinău de a promova cultura, tradițiile, obiceiurile și imaginea capitalei Republicii Moldova.

„Startul festivalului a fost dat în sala mare a Consiliului Județean Buzău cu un concert de muzică academică susținut de Orchestra municipală de cameră „CAMERATA CHIŞINĂU”, conducător artistic Mihai Amihalachioaie, Maestru în Artă, împreună cu Trupa ,,BRIO SONORES” și soprana Natalia Tanasiiciuc.

A doua ediție a Festivalului ,,Zilele municipiului Chișinău în județul Buzău”, o desfășurăm în perioada 2-5 iunie, curent, în mai multe locații din Buzău.

În cadrul festivalului sunt prevăzute o serie de evenimente culturale susţinute de artişti moldoveni şi buzoieni: vor fi susținute concerte, expoziţii ale meşterilor populari, ateliere de pictură, lansare de carte”, a declarat Cebanș

La această ediţie, va evolua Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov”, Formația „Zdob și Zdub” și mai mulți soliști din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.