Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia

Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia. Acest lucru a fost demonstrat de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel, transmite ro.sputnik.md.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Locuitorii Germaniei au evaluat negativ influența Statelor Unite asupra democrației mondiale. Acest lucru este dovedit de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

Potrivit studiului, mulți germani sunt critici cu privire la politicile Washingtonului, în ciuda simpatiei față de președintele Joe Biden. În special, mai mult de o treime dintre respondenți (36%) consideră că influența Statelor Unite amenință mai mult democrația germană decât acțiunile Chinei (33%) sau ale Rusiei (29%).


În același timp, puțin mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei (51%) au considerat că influența Statelor Unite asupra democrației mondiale este destul de negativă și doar aproximativ o treime din respondenți (32%) – pozitivă.

Printre cele mai mari amenințări la adresa democrației, locuitorii Germaniei au numit inegalitatea economică (49%), influența marilor companii de tehnologie (46%) și restricțiile privind libertatea de exprimare (40%). Potrivit directorului Alianței Democrațiilor, Jonas Parello-Plezner, motivul declinului încrederii în Statele Unite din partea partenerilor europeni a fost acțiunile lui Donald Trump în timpul președinției sale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.