Liderul PDM: Cetățenii vor beneficia gratuit de mai multe medicamente, de la 1 februarie

Ordinul care prevede compensarea în proporție de 100% a mai multor medicamente de primă necesitate a fost publicat în Monitorul Oficial. Amintim că această ințiativă a fost anunțată, săptămâna trecută, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

«Am decis, ca un șir de medicamente de primă necesitate, să fie oferite în mod gratuit, pentru toate categoriile de cetățeni și avem posibilitatea să implementăm această măsură chiar din luna februarie. Mai exact, am decis ca pentru fiecare dintre cele mai răspândite și cu risc sporit maladii, să existe cel puțin un preparat medicinal esențial, care să fie oferit absolut gratis, adică statul să-l compenseze complet, în proporție de 100%», a declarat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a mai spus că, de la preluarea guvernării, PDM a asigurat practic dublarea numărului de preparate medicamentoase până la 150 de denumiri, dar și eliberarea gratis a medicamentelor, cu rețetă de la doctor, pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment