La inaugurarea Maiei Sandu în funcția de Președinte se anulează restricțiile impuse de pandemie

Ceremonia de învestire în funcție a Maiei Sandu se va desfășura cu abateri de la regulile sanitar-epidemiologice impuse în perioada pandemiei. La solicitarea noului președinte, s-a decis să se facă o excepție de la restricțiile stabilite.

Astfel, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a dispus ca ceremonia de învestitură a președintelui, planificată pentru data de 24 decembrie 2020, în incinta Palatului Republicii, să fie desfășurată cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Ceremonia va dura cel mult 2 ore, iar numărul participaților de maxim 250 de persoane.

Organizatorii ceremoniei sunt obligați să întocmească lista de evidență epidemiologică a participanților la eveniment, să asigure termometria fiecărui invitat, iar cei cu temperatura corpului mai mare de 37,5 grade Celsius nu vor fi admiși la ceremonie.

O altă măsură prevede asigurarea accesului strict cu măști de protecție a participanților la ceremonie și monitorizarea purtării corecte a măștilor pe toată durata ceremoniei. Invitații vor trebui să respecte distanța fizică de 1,5 metri. Scaunele vor fi amplasate în sala festivă la o distanță de 1,5 metri. Peste tot urmează să fie puse la dispoziție soluții dezinfectante pe bază de alcool.

Cu 3 ore mai devreme de începerea ceremoniei va trebui asigurată dezinfecția tuturor încăperilor, inclusiv a sălii festive, a holurilor sau grupurilor sanitare. CNESP a mai dispus să fie verificate sistemele de ventilare, aparatele de aer condiționat în Palatul Republicii, dezinfecția și exploatarea lor în regimul și parametrii tehnici stabiliți.

Hotărârea CNESP vine în contextul demersului reprezentanților partidului politic PAS, invocând prevederile legale privind procedura de învestire în funcție a Președintelui Republicii Moldova și limita de 50 de persoane stabilită anterior de CNESP pentru evenimente cu caracter unic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.