La Guvern s-a discutat despre instituirea unor restricții mai dure

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, desemnat în funcție prin decretul președintelui Maia Sandu, a convocat astăzi ședința Consiliului Consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru. În cadrul reuniunii, membrii Consiliului au examinat necesitatea introducerii unui set de acțiuni suplimentare în scopul eficientizării procesului de gestionare a situației pandemice, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

În cadrul ședinței, membrii Consiliului consultativ au examinat mai multe propuneri de acțiuni prioritare, care ar contribui la stoparea extinderii infecției în țară. Printre acestea – sporirea capacităților de testare, fortificarea capacităților medicinii primare, crearea unui Centru de criză care să coordoneze procesul de comunicare și informare. Instituția ar mai avea rolul de dezvoltare a parteneriatelor cu actorii importanți, în scopul sporirii capacităților de comunicare privind situația pandemică, monitorizarea celor care au contactat persoane infectate, dar și monitorizarea procesului de imunizare.

Totodată, specialiștii au accentuat necesitatea dotării cu echipmanent suplimentar și sisteme centralizate de oxigenare în secțiile de terapie intensivă, având în vedere suprasolicitarea acestora în ultima perioadă.

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționat că evoluția situației pandemice în Republica Moldova rămâne a fi alarmantă și, în prezent, este extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului, pentru a fortifica sistemul de sănătate publică național și stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.