Greceanîi a vorbit cu membrii Guvernului despre situația pandemică și asigurarea securității alimentare a țării

Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului, a convocat, astăzi, o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii Președintelui Parlamentului,
transmite telegraph.md.

În cadrul ședinței a fost evaluată starea pandemică care continuă să înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic, pentru care în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate.

Greceanîi a remarcat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni, menționându-se că pentru facilitarea acestui proces, Parlamentul a modificat mai multe acte legislative.

“Am exprimat recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit. Am anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile foarte serioase în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente.

De asemenea, am examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19. Am reiterat importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului”, a transmis Greceanîi.

Totodată, membrii Executivului au informat despre măsurile concrete care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării.

“În actualul context toate eforturile autorităților din stat trebuie să fie concentrate asupra protecției vieții și sănătății cetățenilor, în mod absolut prioritar. Anume aceasta așteaptă oamenii acum cel mai mult, iar un stat responsabil este obligat să ofere siguranță cetățenilor săi”, a mai declarat președintele Parlamentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.