Jurnalist: Deciziile Curții Constituționale sunt fără drept de apel și trebuie executate, dacă vrem să ne aflăm în câmpul democrației

Întrucât liderul PDM, Vlad Plahotniuc a refuzat, în ultima zi, să semneze federalizarea Republicii Moldova, Moscova a forțat deschis o alianță a PSRM cu ACUM, iar ACUM s-a lăsat folosit cu plăcere, pentru a-l pedepsi pe Plahotniuc, deși acesta a procedat corect. Este opinia exprimată de jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Național, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

«Demnitatea le-a lipsit acumiștilor cu desăvârșire. Vineri-seară, ei nu au rămas din întâmplare în Parlament să-i aștepte pe socialiști până la miezul nopții. Maia Sandu strălucea de bucurie, ea știa că socialiștii vor veni. O fi primit telefon de la Dodon sau poate de la Daul sau Kozak? În afară de satisfacția răzbunării, Rusia a câștigat, plasând în echipa guvernamentală a Maiei Sandu doi miniștri socialiști. Îngrijorează faptul că apărarea și securitatea Republicii Moldova au fost date pe mâna Moscovei. Ura acumiștilor față de Plahotniuc ar putea să ne coste scump. Totul abia începe», sceie Nicolae Negru.

Autorul consideră, de asemenea, că deciziile Curții Constituționale sunt fără drept de apel și trebuie executate, dacă vrem să ne aflăm în câmpul democrației.

«O fi greșit Curtea Constituțională, dar deciziile ei sunt fără drept de apel și trebuie executate, dacă vrem să ne aflăm în câmpul democrației. Cândva, magistrații CCM calculaseră că majoritatea din 101 deputați o constituie 52 de deputați, pe când matematica spune 51. Și Parlamentul s-a conformat, până magistrații și-au corectat ei înșiși greșeala. Așa e logic într-un stat de drept. Și prin alte părți Curțile iau decizii vădit partizane, chiar și în SUA, dar nu-i dă nimănui prin cap să nu le respecte», conchide Nicolae Negru.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.