Japonia:Temperaturi neobişnuit de ridicate au anulat mai multe curse feroviare

Vremea neobişnuit de caldă a continuat luni pe teritoriul Japoniei, iar mercurul din termometre a depăşit valoarea de 30 de grade Celsius pentru a patra zi consecutiv în centrul capitalei Tokyo, un nou record pentru luna mai, a anunţat Agenţia niponă de meteorologie, citată de Kyodo, transmite stiridinmoldova.md.

340 dintre cele 926 de centre de monitorizare din ţară au consemnat temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

În oraşul Ichihara din prefectura Chiba, în apropiere de Tokyo, au fost înregistrate 35,7 grade Celsius, iar termometrele din Obihiro – provincia Hokkaido din nordul Japoniei – şi Ishikawa, din Fukushima, au indicat 35,5 grade Celsius.

În centrul capitalei Tokyo, mercurul din termometre a urcat până la 31,7 grade Celsius, a indicat Agenţia niponă de meteorologie.

Potrivit prognozelor, în vestul Japoniei temperaturile vor scădea uşor începând de luni după-amiază, după pătrunderea unei mase de aer mai umed.

În oraşul Saroma din Hokkaido, unde duminică a fost consemnată valoarea de 39,5 grade Celsius – un record pentru orice perioadă pe această insulă nordică – temperatura a ajuns la 32,6 grade Celsius. În 83 de zone din această prefectură temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius.

Peste 55 de curse au fost anulate luni de compania de transport feroviar Hokkaido Railway Co. ca urmare a riscului mare de distorsiuni la liniile de cale ferată din cauza căldurii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.