Ion Chicu: Știm ce trebuie de făcut pentru atragerea investițiilor în țară

Dezvoltarea proiectelor industriale în țară ar determina moldovenii să nu plece peste hotare, ba chiar să se reîntoarcă acasă. Este opinia exprimată de premierul Ion Chicu, care a vizitat Zona Economică Liberă Bălți și fabricile de producere a două companii rezidente: Dräxlmaier, cu investiții germane, și Gebauer&Griller – cu capital austriac.

„Guvernul este dispus să creeze condiții favorabile pentru atragerea investitorilor. Știm ce trebuie de făcut pentru asta, dar vrem să resetăm agenda noastră de măsuri în conformitate cu necesitățile agenților economici. Vedem prima experiență și aceasta ne servește ca o bază pentru atragerea altor investitori în regiune”, a spus Ion Chicu.

În cadrul, vizitei, șeful Executivului s-a arătat interesat de modul în care Guvernul poate să susțină dezvoltarea sectorului industrial, astfel încât Republica Moldova să devină un laborator de creare a produselor cu valoare adăugată înaltă.

Compania Dräxlmaier este cel mai mare investitor în ZEL Bălți și este specializată în producerea cablajelor auto pentru industria automotive. Dräxlmaier a creat până în prezent peste 6 mii de locuri de muncă în toată țara, iar compania Gebauer&Griller are la moment peste 100 de angajați.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.