Ion Ceban: Sunt 5 persoane, neangajate oficial la Guvern, care dau indicații cine din Executiv să vorbească și cine nu. „În rest toți trebuie să stea „cu pliscul închis”, așa li s-au spus”

Mai mulți miniștri din Guvern li s-au spus să țină limba după dinți pentru că au dreptul să vorbească în public, despre activitățile Executivului sau a ministerului. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău. Edilul spune că în Guvern sunt 5 persoane, care dau indicații cine să vorbească și cum să vorbească.

„Mai nou, am văzut că unii miniștri și deputați sunt ținuți pe rol de marionete. Păpușarii stau în spate, este vorba de cei care scriu textele la guvern, undeva într-un cerc restrâns pe la etajul 5. Cred că sunt voluntari, așa se numesc. De fapt, ei nu sunt angajați și dau indicații miniștrilor, ca să înțelegeți, sunt miniștri care nu au voce de loc. Este vorba și de câțiva deputați care sunt portavoce pe la televiziuni și peste tot, în rest nu au voie să iasă și să vorbească. Este o gașcă de 5-6 persoane care sunt privilegiate în PAS, în rest toți trebuie să stea „cu pliscul închis”, așa cum li s-au spus, ca să nu vorbească prea mult, pentru că spun prostii.

Primelor persoane în stat, din turn, li se pregătește și li se dă foița să se prezinte la evenimente. Și cu foiță fac 3 greșeli în cuvântul mama. Primele persoane în stat nu iese să răspundă la întrebările oamenilor, de ce se scumpesc toate produsele, lumina, gazul, benzina, motorina. Primele persoane în stat dau indicații directe cine și ce să facă, ce să spună și când e mai bine să apară cu informații tari și cine este arestat. Important că atunci când ceva se scumpește. Apropo, au dat indicații Franzeluței, ca să nu meargă cu Primăria Chișinău în proiectul cu pâinea socială. Vă dați seama, să lipsești oamenii de pâinea socială. Nu este un proiect al meu, este un proiect pentru municipiu, pentru oamenii care i-ați nenorocit. Am văzut și indicațiile unui deputat către noul Director CNA, să vină la primăria Chișinău. Da întrebarea este, cei de la CNA, nu trebuie să înceapă și cu domenii deputați pentru ai verifica, chiar dacă le-au oferit funcții pe criterii politice?”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că este groaznic pentru toată lumea când Procuratura, Compania Teleradio Moldova, CNA, ANI, Poliția, SIS, și alte instituții în stat sunt coordonate de un partid.

„Au capturat statul pentru a-și face îndeplini poftele. Începeți cu voi, că sunteți putrede de corupte. Încet cu încet devenim un stat unde se instaurează dictatura de o singură persoană”, a conchis edilul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.