Ion Ceban: Fără PUG al Orașului nu vom putea avea o viziune clară cum vedem noi capitala în următorii ani

Fără Planului Urbanistic General al Orașului nu vom putea avea o viziune clară cum vedem noi capitala în următorii ani. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei Ion Ceban, care afirmă că municipalitatea are două obiective de bază în planificarea teritoriului municipalității: elaborarea Planului Urbanistic General al Orașului și strategia de Dezvoltare a municipiului Chișinăului.

„Având un Plan Urbanistic General învechit, există haos în tot ce înseamnă planificarea orașului ca atare. Proiectele vor fi implementate cu ajutorul Asociațiilor donatoare din două țări România și Federația Rusă. Astfel, s-a dat startul acestei colaborări, în care fiecare își va aduce aportul atât la nivel informațional, cât și a propunerilor de dezvoltare teritorială, ce urmează sa fie luate în calcul la elaborarea documentelor”, a subliniat Ceban.

Primarul punctează că ieri, în cadrul unei ședințe cu primarii din orașele componente ale municipiului Chișinău s-au discutat probleme de planificare a teritoriului, în contextul elaborării Planului de Amenajare a Teritoriului municipiului Chișinău.

Primaria, în colaborare cu fundația RK Инвестиции începe activitatea de elaborare a documentației strategice de dezvoltare a municipiului, proces, in care vor fi implicate toate autoritățile locale.

„În cadrul lucrărilor de planificare sunt implicați și consilieri municipali din toate fracțiunile împreună cu reprezentanți ai subdiviziunii primăriei și societății civile, care vor supraveghea mersul executării celor două proiecte”, a mai adăugat edilul.

În afară de aceasta, pe tot parcursul lucrărilor se vor realiza consultări publice la diferite nivele, locuitorii orașului, specialiști din diverse domenii, business, comunitatea științifică, sector asociativ-toți vor participa la acest proces de planificare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.