Ion Ceban, despre câte locuri sunt în clasele din școlile din capitală, pentru copiii refugiați din Ucraina

Cu privire la încadrarea temporară în procesul educațional a copiilor cu statut de refugiat de pe teritoriul Ucraine, autoritățile din capitală au venit cu mai multe detalii.

Astfel, părinții ucraineni care vor să își înregistreze copiii la școală, pot găsi pe site-ul primăriei Chișinău, scrie primarul general Ion Ceban.

În instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu sunt disponibile în total 21 de instituții (Botanica – 72 de locuri, Buiucani – 35 de locuri, Centru – 70 de locuri, Ciocana – 115 locuri, Rîșcani – 135 de locuri).

În instituții de învățământ cu studii în limba minorităților naționale sunt locuri în 32 dintre acestea (Botanica – 312 de locuri, Buiucani – 292 de locuri, Centru – 193 de locuri, Ciocana – 230 de locuri, Rîșcani – 385 de locuri).

Completarea cererii-tip de solicitant și coordonată de directorul instituției de învățământ, va fi depusă în cancelaria DGETS, în vederea aprobării de către șeful DGETS. Anexarea documentelor personale de identitate ale copilului și ale solicitantului (xerox), certificatul medical pentru copil (eliberat de AMT), testul PCR al copilului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.